Lucepedia

Digitale theologische encyclopedie

Zoekresultaten voor 'Emmerick'

Emmerick, Anna Katharina

Dossier Emmerick (ook: Emmerich) was een Augustijner non die beroemd werd door haar stigmata en haar visioenen over Jezus, Maria en vele andere Bijbelse figuren. In 2004 raakte zij in de publiciteit toen bleek dat Mel Gibson zijn omstreden film The Passion of the Christ grotendeels had gebaseerd op haar gewelddadige en volgens velen antisemitische visioenen over het lijden van Christus, die in het begin van de negentiende eeuw werden opgetekend door de dichter Clemens Brentano... Lees verder »

Anna Katharina Emmerick: Ein neues Porträt

Dossieritem Dun boekje (64 pagina’s) uitgegeven door de Emmerick-Bund. Weinig kritisch maar interessant ten behoeve van onderzoek naar de verering van Anna Katharina Emmerick en de cultus en devotie rondom haar. ... Lees verder »De omstreden visioenen van Anna-Katherina Emmerick

Nieuwsitem Emmerick. Hoewel haar naam niet iedereen bekend in de oren zal klinken, geldt dat wel voor de film die op haar visioenen is gebaseerd:  The Passion of the Christ  van Mel Gibson. In 2004 haalde Emmerick, die leefde van 1774-1824, daardoor indirect de wereldwijde publiciteit. In oktober van datzelfde jaar 2004 werd ze zalig verklaard, een proces dat overigens al vele jaren... Lees verder »

Das Gelübde

Dossieritem Film van Dominik Graf, 2008 (Duitstalig)... Lees verder »